home

 

Incursiune pe taramul emirilor si seicilor din Orientul Mijlociu

 

EMIRATELE ARABE sI

SEJUR in RAS AL KHAIMAH

 

Dubai - Abu Dhabi - Sharjah - Ajman - Ras Al Khaiman - Khasab / Sultanatul Oman

 

Un program inedit pe piata turistica romaneasca, in care veti avea prilejul de a cunoaste istoria si obiceiurile specifice zonei pe care o veti explora, o lume plina de contraste, un mix inedit intre traditii si concepte arhitecturale futuristice si opulente. Veti avea ocazia de a descoperi Dubaiul, cel mai spectaculos oras al Golfului Persic, ce epateaza cu cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, Abu Dhabiul, cu cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite. De asemenea veti avea prilejul de a vedea Sharjahul, capitala culturala al Emiratelor, micutul emirat Ajman si o destinatie putin cunoscuta in Romania, dar de care cu siguranta veti auzi in anii urmatori: Ras Al Khaimah. Imaginati-va aceste ingrediente puse la un loc: vreme calda, mangrove, desert si munti cu totul diferiti, plaje curate, mare, liniste si o doza serioasa de autenticitate culturala.

 

Perioada: 24.02 - 02.03.2024

 

Ziua 1 / 24.02.2024: Bucuresti - Dubai

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 11:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Fly Dubai). Plecare spre Dubai cu compania Fly Dubai, zbor FZ 1798 (14:35 / 21:30). Dupa sosirea in Dubai vom fi transferati pentru cazare la Hotel Ramada by Wyndham Dubai Barsha Heights 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 25.02.2024: Dubai

Mic dejun. Alaturi de ghidul local vom explora Dubaiul, supranumit perla Emiratelor Arabe Unite, un oras fascinant situat in Golful Persic, fiind unul dintre cele sapte emirate. Arhitectura impunatoare si cultura sofisticata fac din Dubai una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din lume. Vom porni intr-un tur panoramic de oras, in timpul caruia vom putea admira insula artificiala Jumeirah Palm, una dintre cele trei insule artificiale care au extins tarmul Dubaiului cu aprox. 520 km, World Trade Center - Turnurile Emiratelor, cele mai inalte cladiri din Orientul Mijlociu si din Europa, Moscheea Jumeirah, una dintre cele mai frumoase si grandioase moschei din Orientul Mijlociu, Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, celebrele mall-uri, zona rezidentiala si fascinantul Muzeu al Dubaiului, gazduit de cea mai veche cladire din oras - fostul fort. Nu va fi ratata ocazia de a petrece timp in piata materialelor textile sau de a face o plimbare pe canal cu "abra", vestitul taxi local pe apa, spre bazarurile de condimente si de aur. Optional, seara veti putea face o croaziera pe canalul Creek, cu cina inclusa. Cazare la Hotel Ramada by Wyndham Dubai Barsha Heights 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 26.02.2024: Dubai - Abu Dhabi - Dubai

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plimbari, cumparaturi sau optional, excursie de o zi la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, care pana in urma cu 40 de ani era un mic sat de pescari, dar odata cu descoperirea depozitelor mari de petrol, a cunoscut o dezvoltare rapida, devenind in prezent o metropola cosmopolita, care imbina cu succes rolul de capitala a statului, cu cel de capitala de emirat. Veti avea ocazia de a cunoaste istoria si cultura acestui stat. Vom vizita Marea Moschee, cea mai mare din Emirate, fondata de Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, in interiorul careia se afla cel mai mare covor din lume, cu o suprafata de 5627 m2 si cel mai mare candelabru, cu un diametru de 10 m, vom admira palatele emirilor, palatul prezidential, hotelul palat - "Palatul Emiratelor", ne vom opri pentru o vizita la Muzeul Satului, unde vom putea vedea cum era viata inaintea descoperirii zacamintelor de petrol. Dupa dejun vom vizita Insula Saadyat, situata la 500 m distanta fata de tarm, aceasta fiind un proiect mixt, comercial, rezidential si de agrement, in curs de dezvoltare, care promite sa devina centrul cultural din Abu Dhabi, gazduind cea mai mare concentratie de obiective culturale din lume, precum Muzeul National Zayed, Louvre Abu Dhabi si Guggenheim Abu Dhabi, toate proiectate de laureati ai Premiului Pritzker. intoarcere pentru cazare in Dubai la Hotel Ramada by Wyndham Dubai Barsha Heights 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 27.02.2024: Dubai

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plimbari, cumparaturi sau optional, Safari in Desert, un amestec ideal de natura, cultura si actiune, unde veti avea ocazia sa experimentati urcatul cu masini 4×4 printre dunele inalte si aurii de nisip al desertului Arabiei, al doilea cel mai mare desert din lume dupa Sahara. Veti putea surprinde viata din desert prin popasuri fotografice, iar la lumina apusului de soare va veti putea delecta cu o delicioasa cina barbeque, traditionala, in stil arab. intoarcere pentru cazare in Dubai la Hotel Ramada by Wyndham Dubai Barsha Heights 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 28.02.2024: Dubai - Sharjah - Ajman - Ras Al Khaimah

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Sharjah, unde vom explora al treilea oras al Emiratelor, dupa Dubai si Abu Dhabi, Sharjah. Vom porni intr-un tur panoramic al capitalei culturale a Emiratelor prilej cu care vom admira Muzeul Culturii Arabe, Muzeul de stiinte, Muzeul de Arheologie, Moscheea regelui Faisal, precum si Monumentul Coranului. Vom fi transferati apoi spre Ajman cel mai mic stat al Emiratelor, recunoscut pentru plajele sale albe strajuite de cladirile inalte si palmieri, cu o atmosfera linistita, in contrast cu atmosfera plina de dinamism a celorlalte emirate, unde vom face un scurt tur panoramic. Traseul zilei va continua spre Ras Al Khaimah unde vom ajunge pentru cazare la Hotel DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island 5* (sau similar 5*).

Ziua 6 / 29.02.2024: Ras Al Khaimah

Mic dejun. Marginit de muntii Hajar de unde primeste apa datatoare de viata si impartit in doua de un mic rau care comunica cu Golful Persic, adapostind pe malurile sale paduri de mangrove, Ras Al Khaimah, capitala emiratului cu acelasi nume este un oras vibrant, plin de lumina si de culoare. impartit in partea veche, istorica si in zona noua rezidentiala de catre creek, Ras Al Khaimah ofera pe langa multe oportunitati de shopping sau nenumarate activitati culturale si prilejul de a vizita cateva dintre cele mai importante atractii ale emiratului. Veti avea timp liber sa le descoperiti individual, sa vizitati Muzeul Natural de Istorie, sa descoperiti Fortul Dhayah de unde va puteti bucura de o panorama superba, sa vizitati orasul abandonat Jazirat Al Hamra sau de ce nu, sa va relaxati pe una dintre exoticele si luxoasele plaje pentru care orasul este atat de renumit. Cazare la Hotel DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island 5* (sau similar 5*).

Ziua 7 / 01.03.2024: Ras Al Khaimah - Khasab / Sultanatul Oman - Ras Al Khaimah

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale sau excursie optionala in Sultanatul Oman, la Khasab, capitala Peninsulei Musandam cunoscuta si sub denumirea "Norvegia Arabiei", unde va veti imbarca intr-o croaziera (cu dejun inclus - fara bauturi) pe un vas traditional local numit dhow, la bordul caruia veti putea admira fiordurile golfului Arabiei, satele pescaresti si incredibila apa turcoaz, care contrasteaza cu albul dealurilor calcaroase care domina zona. Veti avea astfel prilejul de explora mici sate pescaresti, de a inota sau a face snorkeling. Spre seara va veti intoarce pentru cazare la Hotel DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 / 02.03.2024: Ras Al Khaimah - Dubai - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale pana la ora transferului la aeroportul din Dubai pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Fly Dubai, zbor FZ 1795 (18:30 / 22:05).

 

TARIF: 1860 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 550 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 24 turisti, pt. 20-23 turisti, tariful se va majora cu 160 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Dubai - Bucuresti cu compania Fly Dubai

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 4 nopti de cazare in Dubai, in hotel de 4*

- 3 nopti de cazare in Ras Al Khaimah, in hotel de 5*

- 7 mic dejunuri

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- transferurile, tururile, croazierele si excursiile mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxele de oras care se achita individual la receptia hotelurilor: aprox. 5 usd/camera/noapte

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 50 usd/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 10 participanti, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali:

  • Safari in desert cu cina tip barbeque (fara bauturi alcoolice incluse): aprox. 100 euro/pers. (se achita in agentie)
  • Croaziera pe canalul Creek din Dubai cu cina inclusa (fara bauturi alcoolice incluse): aprox. 100 euro/pers. (se achita in agentie)
  • Excursie de 1 zi la Abu Dhabi: aprox. 100 euro/pers. (se achita in agentie)
  • Tur Mussandam / Oman - Croaziera pe Oceanul Indian: aprox. 150 euro/pers. (se achita in agentie)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- nu se accepta pasaport temporar

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>